Медът е богат на полезни вещества, витамини В, С, РР, каротин,

...
Медът е богат на полезни вещества, витамини В, С, РР, каротин,
Коментари Харесай

Как е правилно да слагаме мед в чая си

Медът  е богат на потребни субстанции, витамини В, С, РР, каротин, калий, магнезий, желязо, калций, ензими, органични киселини, което дефинира неговите лечебни свойства. Освен това има антибактериални, противовъзпалителни и имуномодулиращи свойства.

Но е значимо да го използваме вярно, с цел да получим оптимални изгоди от него.

Добавянето на мед към  горещия чай  е постоянно срещана процедура. Но дали медът резервира свойствата си при високи температури? Експертите са уверени, че прибавянето му към вряща вода го лишава от потребните му свойства. Когато се нагрява дълго време над 60–70 °C, медът стартира да губи част от потребните си съставни елементи, някои витамини се окисляват и ензимите се унищожават. Затова специалистите не предлагат медът да се залива с вряща вода и да се оставя за дълго време. Напитката ще бъде вкусна и сладка, само че не толкоз здравословна.

Но в случай че добавите мед към  леко охладен чай , той ще резервира множеството от потребните си свойства. Топлият чай с мед има спомагателен лековит резултат, разрежда слузта, успокоява дразненето в гърлото и леко облекчава признаците на простуда.

 

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР